Tim Burton @ MOMA

| 8 Aralık 2009 Salı


"Sanatçının Museum of Modern Art (MOMA), izleyicilere sunduğu resrospektif sergide Burton'in özel resimleri, çizimleri ve heykelleri ile sinema endüstrisinin "goth" ustasının yumuşak kalpli tarafını bir arada sunuyor.

700 parçadan oluşan retrospektif sergiyi organize eden ekipte yer alan MOMA'nın film küratör asistanı Ron Magliozzi, Burton için, "Yönetmenin sinematografik olmayan bütün işleri son derece muzip ve yüksek bir enerjiye sahip" diyor. Burton'in Londra'daki evinde özel arşivini ziyaret eden Magliozzi, Tim Burton'un ekspresyonizmden oldukça etkilenmiş gotik bir artist olduğunu düşünüyor. Magliozzi, Burton'un evine yapmış olduğu ziyaret sonrasında onun son derece geniş bir kolleksiyona sahip olduğunu görmüş. Küratör Magliozzi sergi için, " Pop-sürrealizm serginin çerçevisini belirlemek ve işlerin niteliğini açıklamak için en uygun ve güzel tanım olacaktır." diyor.

Los Angeles'da Burbank kentinde büyüyen ve 70'lerin sonunda California Institute of the Arts'da eğitim gören Burton, "MOMA'da olmak benim için çok gerçek dışı bir şey. Müze kültürü içinde büyümedim. Sanatımın çoğunu televizyon ve filmlerden gördüklerimle icra ettim" diyor. Burton, Matisse ve Van Gogh'un eserlerindeki enerjiden çok etkilensede hiçbir zaman kendisini büyük bir sanatçı ile ilişkilendirmediğini söylüyor."

0 yorum: