0

Manish Arora for Swatch!

| 31 Mayıs 2009 Pazar


Daha önce Manish Arora'nın pamuk şekeri kıvamındaki tasarımlarını ve kuşlardan esinlenerek yarattığı koleksiyonu gören ve tapan biri olarak Swatch için hazırladığı saatleri görünce hayal kırıklığına uğradım. Çünkü gerçekten yaratıcılıktan yoksun, birtakım figürlerin ve desenlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş, biçimsiz, bütünsellikten uzak ve şekilsiz saatler çıkmış ortaya. Hiçbir şekilde kola takası gelmeyen, albenisi olmayan, basit ve sıradan tasarımlar..

0

deviantart @ İstanbul

|
2

McCafe vs. Starbucks

|


McCafe Avrupa'da kahve sektöründe Starbucks'ı geçmeyi plânlıyormuş. Umarım sonu bir anda deli gibi açılan ve sonra kapanan Mc Donalds'lar gibi olmaz..
2

Dersimiz Güncel Sanat

|


Azra Tüzünoğlu'nun* "Dersimiz Güncel Sanat" adlı kitabı çıkmış. Bugün Outlet'te tanıtımı vardı, ancak çok yorgun olduğumuz için gidemedik. En kısa zamanda Robinson'a gidilip edinilmeli!

*Teşekkürler Dino!
0

Güzel giysiler, güzel fikirler...

| 28 Mayıs 2009 Perşembe

1

İndirim Haberi!

|
BSSD/Designers On Sale'de 31 Mayıs Pazar günü %50 indirim varmış. Mutlaka gitmeli, kaçırmamalı, alışveriş yapmalı!!!


0

Yumurtadan çıkan tavuk!

| 26 Mayıs 2009 Salı


Yumurtadan Tavuk
1

Kriz Playboy'u da vurmuş!

|
Playboy satışa çıkmış!



Hugh Hefner'ın 1953 yılında kurduğu Playboy imparatorluğu 300 milyon dolara sessiz sedasız satışa çıkartıldı.

Piyasa değeri şu an 100 milyon dolar olan şirket için değerinin çok üstünde para talep eden Hef lakaplı Hefner’ın başarılı olup olmayacağı merakla bekleniyor. Hefner’ın bu parayı Playboy’u sattıktan sonra da şaaşalı yaşamına devam etmek için talep ettiği söyleniyor.
0

Konserve Burger!

|
Bakkal'dan bir fotoğraf..

0

Şimdi de tasarım çikolata!

|
Karim Rashid tarafından Şölen Çikolata için tasarlanan "Eternity" çikolatası...

4

Orda olmak vardı...

| 25 Mayıs 2009 Pazartesi
Otto Alaçatı Adidas Originals!

0

Yaratıcı Fikirler : Milka Reklamı

| 24 Mayıs 2009 Pazar
Milka'nın reklamlarında kullanabileceği bir fikir: Kutup ayıları bile Milka'nın tadına dayanamadı!

1

Legomania!

|
Çocukluğumun baştacı Lego'nun bir tasarım ve mimari öğe unsuru olması pek de şaşırtıcı değil aslında. Bu ürünleri gördükçe tekrar Lego oynayasım geliyor.





0

Yaratıcılıkta sınır yok...

| 23 Mayıs 2009 Cumartesi
Günümüz basılı medyasında reklamın ne kadar gerilediği, çekiciliğini yitirdiği bir gerçek. Ancak bu konunun önüne geçmek için ihtiyaç olan tek şey yaratıcılık. Bir reklam ajansı da işte bunu kullanarak dikkat çekmiş ve %100 başarı elde edebilecek bir reklam kampanyası yapmış.

0

Bu da videoların festivali..

| 22 Mayıs 2009 Cuma


Festival Programı:

Akbank Sanat Açılış Gösterimi ve Kokteyl: 2 Haziran 2009, 17.00 (davetiye ile)

Aksanat Video Gösterim Seansları: 3/4/5/9/10/11/12 Haziran 12.00- 19.30

Santralistanbul Video Gösterimleri: 6-12 Haziran 2009, 12.00-18.00, E1 Binası- 306

Çek Animasyon Workshopları: 2-4 Haziran 2009, 13.00-18.00, E1 Binası- 306

Stelarc Semineri: 5 Haziran 2009, 19.00. Yeri bildirilecektir.

“Beden ve Teknolojiler” Paneli: 6 Haziran 2009, 12.00, Santralistanbul E4 Binası 305

Cie Mulleras Performansı: 10 Haziran 2009, 20.00, Talimhane Tiyatrosu

Kurye Video Organizasyonu Hakkında:

Kurye Video Organizasyonu, sadece video üzerine faaliyet gösteren Türkiye’deki tek bağımsız ve uluslararası organizasyondur. Arşiv sistemiyle çalışan Kurye Video Organizasyonu, aynı zamanda yerel ve uluslararası alanda ajans olarak da çalışmaktadır. Arşivinde hali hazırda 42 ülkeden 250 sanatçıya ait 620 video bulunan organizasyon, geçtiğimiz üç yıl içerisinde üç uluslararası video festivalinin yanı sıra sayısız sergi, özel gösterim ve görsel-işitsel etkinliğe imza atmıştır.

www.kuryevideo.org
0

Pieke Bergman'dan Dali Ampülleri

| 21 Mayıs 2009 Perşembe
0

Kylie!

|




0

Hey Stockholm!

|
0

Hasankeyf'e bir imza...

|


www.hasankeyfesadakat.com
0

Ece Sükan loves Mavi Jeans!

|
Ece Sükan'ın Mavi Jeans için seçtiği, tasarladığı koleksiyonu görmek, gidip arasında kaybolmak gerek. Pembe floş etekler, çiçekler, kot yelekler, payetli hırkalar. Beyoğlu, Tünel, İstinye Park, Palladium gibi "seçkin" Mavi Jeans mağazalarında. Gitmeli, görmeli, mümkünse almalı...


0

Haliç Kültür Havzası

|
0

Fashion Film Festival başlıyor!

| 20 Mayıs 2009 Çarşamba
2. Uluslararası İstanbul Moda Filmleri Festivali 23 Mayıs Cumartesi günü The Hall'da. Gidin, görün, eğlenin.

0

Erinç Seymen @ Galerist

|

Erinç Seymen "İkna Odası" başlıklı kişisel sergisi ile Galerist'te

Açılış: 23 Mayıs 2009 (Cumartesi): 19.00 - 21.00

Galerist, sanatçı Erinç Seymen’in tuval ve kağıt üzerine yaptığı resimleri ile objelerinin yer aldığı ‘İkna Odası’ başlıklı yeni sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sergi, kanaatlerin inşasında etkili olan otoriter psikolojik unsurları, lider kültü, akıl sağlığı, sefalet, militarizm, cinsiyet kimliği gibi kavramlar bağlamında tartışmaya açan bir anı defteri olma niteliği taşıyor.
İtaatin, adanmışlığın, gönüllülüğün toplumsal hafızadaki çağrışımlarıyla oynayan Seymen, vatandaş, asker, öğrenci, “hasta”, çalışan kimlikleri dahilinde yönlendirilmeye muhtaç bir varlık olmakla karşı karşıya bırakılan bireyin zihninde dolaysız/dolaylı yollardan kurulan baskının izlerini sürmeyi amaçlıyor. Olağan imgelerin masalsı öğelerle kesiştiği İkna Odası; cazibeyle irkilti, dirençle zaafiyet arasında salınım gösteren insan iradesini en yaratıcı ve sert yöntemleri kullanmak suretiyle hizaya sokan okul, ordu, hastane, fabrika gibi kurumların, sağlık, refah, mutluluk vaatlerine karşı bir panzehir olarak sürekli şüphe ve ihtiyatın gerekliliğini esinliyor.

Yapıtlarında malzeme çeşitliliğine koşut olarak, katı bir üslupçuluğun aksine birbirinden çok farklı görsel anlatım biçimlerine başvuran sanatçı, hem çapraşık hikayelerle örülü, emek yoğun kompozisyonlar, hem de sade ve beklenmedik ikonografik hileler kurguluyor.

Sergide, Seymen’in Sloven ikili son:DA ile İstanbul’da ve Maribor’da gerçekleştirdiği video- performansların yanı sıra müzisyen Murat Balcı’yla beraber ürettiği elektro-akustik ses kompozisyonu da yer alıyor.

Detaylı Bilgi İçin:

Doris Benhalegua Karako

dorisbenhalegua@galerist.com.tr

Galerist
İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 311 Kat: 4 Beyoğlu Tel: 212 244 8230 Fax: 212 244 8229
0

Versus @ Sanatorium

|
0
| 18 Mayıs 2009 Pazartesi
Kültürle ilgili projelerinize destek bulmak için:

Kültürel İrtibat Noktası
2

Gauguin - Sarı İsa

|
Sanat Tarihi dersinden bir resim, pek beğendim..

2

We Love Adidas!

| 17 Mayıs 2009 Pazar
0

Tiyatro Şenliği başladı!

| 15 Mayıs 2009 Cuma
İstanbul 2010 AKB Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği'nin gerçekleştirdiği Türkiye Üniversiteler Tiyatro Şenliği başladı. Ayrıntılı programı aşağıda bulabilirsiniz. Bu sene çok iyi gruplar ve oyunlar var. Mutlaka gidilmeli, izlenmeli...

0

Kültür Yönetimi! Yeniden!

|
0

Sebastian @ Otto Santral

| 14 Mayıs 2009 Perşembe
0

Depeche Mode bizi üzdü...

| 13 Mayıs 2009 Çarşamba
0

Matei Apostolescu @ Milk

|
0

Zaha Hadid ve Lacoste işbirliğiyle!

| 12 Mayıs 2009 Salı
Zaha Hadid kışkırtıcı ve farklı mimari tasarımlarından sonra, şimdi de ayakkabıya el atmış durumda. Buyrun burdan bakın:



0

Moleskine Detour @ santralistanbul

|
Heyecanla beklediğimiz Moleskine Detour sergisi 22 Mayıs - 21 Haziran arası sevgili kampüsüm santralistanbul'da!

0

Bir Dünya Markası olarak Seda Sayan!

|


Seda Sayan Rihanna, Jennifer Lopez ve David Beckham'dan sonra Pepsi'nin dünya çapındaki yeni yüzü olmuş. Bu kararı kim, neden ve nasıl vermişler çok merak etmekteyim. Zira belirli bir statüsü, kitlesi, konumlandırılması olan bir markanın, bütün bunlara ters bir şekilde bambaşka, alakasız bir isimle anlaşmasının altında yatan nedenleri incelemek gerek.

Ayrıca reklamın Sinan Çetin tarafından çekilecek olması ve reklam müziğini Nil Karaibrahimgil'in yapacak olması da ayrıca belirtilmesi gereken şeyler. Hadi Nil bazı reklam müziklerinde fena değil, ama Sinan Çetin bir nedir..

Neyse, şu reklam çekilse de en kısa zamanda görsek ve daha önce şu yazıda incelediğimiz Seda Sayan'ı, bir de "bir dünya markası" olarak görelim...
0

Yerel İllüstratörler @ Mtaar

|
Gerek okulda gerekse her türlü ortamda konuştuğumuz kültür-sanatın Beyoğlu ve çevresi aksında konumlandırılmasının karşısında çeşitli alternatifler üreten İstanbul'da, bir üretim ve alternatif de Kadıköy'den geliyor. Aslında Kadıköy çok uzun zamandan beri Beyoğlu'na bir alternatif olarak gösteriliyor. Kargart ve Arka Oda bu alternatifliğin başını çeken yerler. Mtaar da işte bu alternatif kültür-sanat hayatının Kadıköy-Moda'daki son duraklarından biri. Kişisel olarak 22 yıllık bir Kadıköylü olmanın verdiği bir geçmişle Kadıköy-Moda'nın gerçekten Beyoğlu'na bir alternatif olabileceğine inanıyorum. Fakat bunun için gerçekten çaba sarf edilmesi gerekir. Süreyya Operası, tarihi Moda tramvayı gibi yerel yönetimler tarafından atılan adımlar, bunun başarılı örnekleri. Fakat özel girişimlerin de bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor. Bu yüzden Mtaar'ı destekliyoruz, seviyoruz, ilk sergilerine hep beraber gidiyoruz!

0

İstanbul Modern'e bir ödül...

| 11 Mayıs 2009 Pazartesi
İstanbul Modern, EMF (Avrupa Müzeler Forumu) tarafından "Müzeciliği kavrayışındaki uzmanlık, kullandığı yenilikçi bakış açışı ve ziyaretçilerine verdiği önem nedeniyle” özel ödüle lâyık görüldü. Pek de güzel oldu!