0

Istanbul Fashion Days '09

| 25 Ağustos 2009 Salı



Şehr-i Istanbul'da (İ değil I) bir etkinlik bitmeden diğerinin başlamasına alıştık, ancak moda ile ilgili ne yazık ki bir elin parmaklarını geçmeyen etkinlik olunca İstanbul Fashion Days de ayrı bir önem kazanıyor. 27-29 Ağustos tarihleri arasında İTÜ Taşkışla kampüsünde yapılacak olan etkinlik İTKİB, Moda Tasarımcıları Derneği ve İstanbul Moda Akademisi ortaklığıyla gerçekleşiyor. Özellikle daha önce garajistanbul'da izlediğim Hatice Gökçe ve Simay Bülbül'ün defilelerini merak etmekteyim. Bahar Korçan, Arzu Kaprol ve Özgür Masur da merak ettiğim diğer isimler arasında...
0

MAP sizi çağırıyor!

|
Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sahne Sanatları alanı yetenek sınavlarının ikinci turu başlıyor. MAP sizi çağırıyor.

0

We Love Marketing

| 14 Ağustos 2009 Cuma



0

Madonna for Louis Vuitton!

| 8 Ağustos 2009 Cumartesi
2

I love Subway!

|
0

Bienal sanatçıları...

|
"Jumana Emil Abboud, Vyacheslav Akhunov, Mounira Al Solh, Nevin Aladağ, Doa Aly, Karen Andreassian, Yüksel Arslan, Zanny Begg, Lida Blinova, Anna Boghiguian, KP Brehmer, Bureau d'études, Cengiz Çekil, Danica Dakić, Lado Darakhvelidze, decolonizing.ps (Sandi Hilal, Alessandro Petti, Eyal Weizman), Natalya Dyu, Rena Effendi, Işıl Eğrikavuk, Etcétera..., Hans-Peter Feldmann, Shahab Fotouhi, İnci Furni, Igor Grubić, Nilbar Güreş, Margaret Harrison, Sharon Hayes, Vlatka Horvat, Wafa Hourani, Hamlet Hovsepian, Sanja Iveković, Donghwan Jo & Haejun Jo, Jesse Jones, Alimjan Jorobaev, Michel Journiac, KwieKulik (Zofia Kulik tarafından sunuluyor), Siniša Labrović, Signs of Conflict: Political Posters of Lebanon's Civil War (Çatışma Belirtileri: Lübnan İç Savaşının Siyasi Afişleri, bir Zeina Maasri projesi), David Maljković, Marwan, Avi Mograbi, Rabih Mroué, Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar, Museum of American Art-Belgrade (Amerikan Sanatı Müzesi-Belgrad), Marina Naprushkina, Deimantas Narkevičius, Ioana Nemes, Wendelien van Oldenborgh, Mohammad Oussama, Erkan Özgen, Trevor Paglen, Nam June Paik, Marko Peljhan, Darinka Pop-Mitić, Lisi Raskin, María Ruido, Larissa Sansour, Hrair Sarkissian, Ruti Sela & Maayan Amir, Canan Şenol, Société Réaliste, Mladen Stilinović, Tamás St.Auby, Jinoos Taghizadeh, Oraib Toukan, Vangelis Vlahos, Simon Wachsmuth, Artur Żmijewski, What is to be done / Chto delat?"


Şahsen Danica Dakić, Hans-Peter Feldmann, Margaret Harrison, Sharon Hayes ve David Maljković'in eserlerini özellikle merak etmekteyim. Bu yılki sanatçı seçimine bakınca coğrafyanın Doğu Avrupa ve Ortadoğu'ya kaymakta olduğunu, ağırlıklı olarak da Balkanlar'ın seçildiğini görüyorum. Umarım bu coğrafi konumlandırmadaki kısıtlılık Bienal'in kavramsal çerçevesinin ortak algısını yaratmaya ve "ulaşım" konusundaki tartışmaların önüne geçilmesine yardımcı olur.