0

"Sosyal Medya ve Kültür Sektörü" Üzerine...

| 28 Aralık 2010 Salı
0

Açılış Sayfalarım!

| 24 Aralık 2010 Cuma
0

Body Worlds uzatıldı!

| 23 Aralık 2010 Perşembe

Ben geçen hafta tam, bitiyor, aman geç kaldım, kaçırmadan gideyim, yetişmem gerek, bir saatte gezebilir miyim ki acaba diye koştur koştur Body Worlds'e gitmişken serginin 27 Mart 2011'e kadar uzatıldığı haberini aldım. O kadar koşturmaca boşa mı gitti, tabii ki hayır. Sonuçta gittim, gördüm, gezdim.

Serginin şu ana kadar 250.000'den fazla ziyaretçi tarafından gezilmiş olması, Biletix'ten "en fazla bilet kesilen etkinlik" ünvanını alması, İstanbul Üniversitesi'nin serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını yapıyor olması, plastinasyon denilen tuhaf yöntemin beni biraz da olsa irkiltmesi, sergide gördüğüm tüm insanların bedenlerini bilime bağışlayarak beni çok düşündürmesi ve heyecanlandırması bu sergi hakkında bahsetmem gereken kısa kısa noktalar.
0

Yerli Dizi Yersiz Uzun!

|
Türk dizilerin hepimizin içini kıyacak uzunlukta olduğunu kabul edelim. Diziden önce 45 dakika özet, diziden sonra on tane tekrar, dizinin arsında üçkısımtekmilibirden 45 dakikalık reklam derken diziler ortalama 2 saat filan sürüyor. Tabii bu dizilerin çekilme süreçleri de ayrı bir dert. Zira yapımcılar 1.5 saatlik dizi ister, yönetmenler ve ekipler buna ayak uyduramaz duruma gelince artık nerdeyse her dizi iki ekiple / iki yönetmenle çekilir oldu! Bu aşamada altı çizilmesi gereken bir başka unsur da dizi set ekiplerinin çalıştığı insanüstü koşullar. Kar-kış demeden, haftanın 7 günü, günün 20 saati çalışan ekipler biliyorum. Bir de bunların üstüne çalışanların sigorta, maaş, sözleşme, hak, hukuk gibi konularının birçok yerde göz ardı edilmesi var tabii.

O yüzden SENDER ve SİNESEN "insan yazmak, insanca çekmek ve insanca izlemek için" 24 Aralık Cuma saat 19.00'da AKM'nin önünde buluşuyor ve yürüyor! Hep birlikte dizi süreleri 45 dakikayı geçmesin diyoruz!
0

Murakami @ Versailles

|
Takashi Murakami sergisi 12 Aralık'ta sona erdi. Versailles'da Murakami görmek ise ne yazık bize nasip olmadı. Sergi bitse de Murakami'yi ve onun jelibon kıvamındaki eserlerini o Versailles ihtişamında sunmayı düşünen, akıl eden, uygulayan, kabul ettiren bünyelere selam olsun diyelim.
0

Sale @ Building

| 19 Aralık 2010 Pazar
Building birkaç senedir pek sevdiğim bir yer. Hatta geçen sene doğumgünümü 53 arkadaşımla beraber Building'de kutlamıştım, ki pek eğlenceliydi. Bu açıdan Building'in şu an içinde bulunduğu değişim sürecini her türlü destekliyorum. Gerek düzenledikleri partiler, gerek yaptıkları kampanyalar ve etkinlikler, gerekse çalıştıkları tasarımcılar çok doğru ve çok yerinde. Ayrıca en yakın arkadaşlarımdan birinin Building'de işe girmiş olması da ayrı bir sevindirici haber tabii.

Building ile ilgili bir hatırlatma da yapayım. Yarın birçok tasarımcının en güzel ve özel tasarımları indirime giriyor. Benden söylemesi, sizden gidip bakması ve alması!
0

Facebook is my life!

|





0

Star Wars - Posterlere Devam

|


1

Ordan burdan!

| 17 Aralık 2010 Cuma
John Lennon'ın ölüm yıldönümü daha bu kadar tazeyken Beatles'ı analım istedim. Hem de bu süt -veya meyve suyu da olabilir, bilemedim- kutuları ile. Zira her biri koleksiyonluk bir parça. Önceden bu tür tasarım kutuları / şişeleri içki firmaları ve meşrubatlar yapardı. Sonra olay sodalara kadar inmişti ki bir örnek de bu kutulardan geldi. Çok da güzel olmuşlar.



Türkiye'de hâlâ gösterime girmemiş Black Swan filminin afişi son zamanlarda gördüğüm en yaratıcı ve özgün film afişlerinden biri. Zira oyuncuların yüzleri, birkaç uyduruk sahne fotoğrafı vs.. dolu afişler bayağı sıkmıştı artık.


Bir de şu Star Wars kulaklıklar var ki koymadan edemedim. Cİdden her biri ayrı güzel, her biri ayrı fetiş objesi niteliğinde.
0

FashiOnNewYear @ Akmerkez

| 13 Aralık 2010 Pazartesi
Akmerkez'in moda atakları ve pop-up store'ları devam ediyor. Alternatif hediye seçenekleri, yeni ve özgün tasarımlar, genç tasarımcılar, parti havası, güzel müzik, kokteyller, belki şarap, güzel insanlar... Hepsi bu çarşamba Akmerkez'de!
0

Blackberry Empathy by Kiki Tang et Daniel Yoon

| 8 Aralık 2010 Çarşamba

Cidden son zamanlarda gördüğüm en güzel telefon tasarımı.Üstelik Blackberry'den!
0

Dot Aralık'ta Malafa ile devam ediyor!

| 2 Aralık 2010 Perşembe
0

Açık Masa @ Depo

|
Depo'da Açık Masa konuşmaları devam ediyor. 3 Aralık konuşmasının konusu "militarizm, vidani ret ve savaş ekonomisi". İş çıkışı Depo'ya uğranabilir, bu konuşmalar dinlenebilir, tartışmalara katılınabilir.