(Ç)alıntı!

| 8 Şubat 2009 Pazar
Dün sokakta gezerken Twilight'ın afişini görünce aklıma Aşk-ı Memnu'nun logosu geldi. Bu açık bir esinlenme mi, alıntı mı, çalıntı mı, karar veremedim. Sanırım biraz daha yaratıcı olmak yerine yapılan yaratıcılığı (ç)almayı tercih ediyoruz.


7 yorum:

Nakhar dedi ki...

en azından elle elma farklı ya birebir kopyalasalardı.. :) herşey ithal gördüğümüz herşey hayretten çenemizin düştüğü ağzımızın suyu akan herşey (ç)alıntı böyle hazıra konma kolaylığı varken kim uğraşır sıfırdan fikir üretmeye :)

rahat yazar dedi ki...

aşk-ı memnu yayına girdiği ilk gün, logosunun twilight'tan araklama olduğu ekşi sözlükte de yazmıştı.

Unknown dedi ki...

Ya hazıra konmaya o kadar alışmışız ama bu biraz da farklı bir şey. Yani bir yaratıcı ekip kurulmadan, pazarlama stratejisi oluştururken bunu düşünmeden yapıyorlar..

Unknown dedi ki...

Sevgili rahat yazar, Ekşi Sözlük'teki o yazıyı görmedim ne yazık ki. Ama mümkündür, o kadar kalabalık bir kitleye sahip bir sitenin bunu gözden kaçırmaması normal.

(diler yağız) dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
(diler yağız) dedi ki...

Peki nedir bu elma meselesi? Ya ben çok salağım, yaptıkları imgelemi anlayamıyorum ya da kafalarından ne geçtiğini okuyamıyorum.

Twilight'ı okumadım, Aşk-ı Memnu'yu da izlemiyorum, yalnızca bilmem kaç yıl önce çekilmiş film versiyonunun yarısını falan izledim.

Şimdi soruyorum tekrar, nedir bu elma? Hem böyle bir şey -elma mevzuu yani- Desperate Housewives'da da vardı galiba, oradaki Adem'le Havva'ya göndermeydi sanırım. Yanılıyor muyum?

Unknown dedi ki...

Aynen öyle. Burdaki da muhtemelen öyle, hani baştan çıkarıcı günahın meyvası modunda. =)