Festival Başlıyor! Patlamış Mısırım Nerede?

| 7 Şubat 2009 Cumartesi


Sene-i devriyesi gelen güzide festivalimiz !f İstanbul, 12 Şubat'ta resmi olarak başlıyor. 12-22 Şubat arası 12 bölüm altında 100'den fazla filmle yine bizi mest edecek olan festivalin gayriresmi ama bir o kadar da eğlenceli açılış partisi 13 Şubat cuma akşamı Ghetto'da.

Bu seneki temasını "Senden Başla" olarak belirlemişler, pek de iyi etmişler. Zira festivalin yan etkinliklerinden Galeri Splendid'deki "Dünyada Sen" sergisi ve "Harekete Katılmak, Kalıpları Sorgulamak" ve "Kendini Anlat: Öteki Türkiye Projesi" konuşmaları gerçekten bu temayı öne çıkarıyor. !f İstanbul'un bütün etkinlikleri Lokal Tünel'de. Ancak bu ne yazık ki pek iyi olmamış. Zira geçen seneki festival mekânı The Hall'dan sonra Lokal Tünel hem çok küçük hem de yetersiz kalacak gibi gözüküyor. Tünel Meydanı'nda olması bir artı olsa da yine de etkinlikler için doğru bir seçim değil. Partiler için yapılan mekân seçimleri ise gayet başarılı. Ghetto, Babylon ve Dirty eski etkinlik/parti mekânları. Lokal'de ise iki tane parti var, nasıl olacaklarını göreceğiz. Bilet fiyatları genel olarak pek makul değil. Zira öğrenciler için gündüz seansları gayet ucuz ve gnctrkcll indirimi var, ancak festival her zaman olduğu gibi bütün liselerin ve üniversitelerin tatili bittikten sonra başlıyor! Ayrıca festivalin biletlerini satan My Bilet ne yazık ki yetersiz elemanları ve amatör ruhuyla beş dakikalık bilet alışını beş saatlip azaba çevirmekte.

Neyse, sonuç olarak dört tane filmime bilet almış bulunuyorum, festival benim için 12 Şubat'ta ilk filmle başlıyor. Ayrıntılar ise filmlerden ve partilerden sonra yine burda!

Seçtiğim filmlere buradan ulaşabilirsiniz: Programım

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Emrecim ben de Emek Sinemasında Basın-Danışma masasında olacağım. Mutlaka bana uğra. Hep festivallerde karşılaşıyoruz zaten. =)

Unknown dedi ki...

Ehe, tamam canım uğrarım. Ben de çalışacaktım ama olmadı.. Görüşürüz. =)