Kent ve Sanat

| 26 Şubat 2009 Perşembe

6-8 Mart 2009 tarihleri arasında İstanbul'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yapılacak olan "Kent ve Sanat" Forumu çeşitli konferans, tartışma, sunum ve atölye çalışmalarının yanısıra sanat ve kültür etkinlikleri, gezi ve resepsiyonlar da içerecektir.

Avrupalı sanat ve tasarım akademisyenleri ile kentlerin kültür aktörlerinin buluşması amaçlanan forum kapsamında bulundukları kentler içinde sanat üniversitelerinin şimdiki ve gelecekteki rollerinin sorgulanması öngörülmektedir. Şimdiki durumun ve geleceği etkileyecek eğilimlerin kapsamlı bir görünümünü çıkarmak üzere öncelikle Avrupa'nın kültür, eğitim ve kitle iletişim araçları politikaları gözden geçirilecek ve bunların büyükşehir kültürüne etkileri ve sanatların büyükşehir toplumundaki konumu tartışılacaktır.

İlk bölümde çizilen genel görünümün ardından Forum kamusal alanda sanat ve sanatın kamusal alana müdahalesi kavramına odaklanacaktır. Kent ve sanatlara ilişkin sanat ve tasarım uygulamaları örnekleri ele alınacak, bu bağlamda kentin mekan ve malzeme olarak kullanıldığı üretimler için öğrenim ve öğretim yöntemleri tanıtılacaktır.

Forum projeyi destekleyen ortaklardan biri olan ELIA - Avrupa Sanat Enstitüleri Birliği (European League of Institutes of the Arts) ile işbirliği içinde düzenlenecek, Avrupa'daki üniversiteler arasında son zamanlarda yaşanan ağ kurma ve işbirliği sorunları üzerine bir çalışma oturumu da içerecektir.

Forum çerçevesinde İnternet tabanlı yeni toplumsal ağ projesi Artacademia.net de tanıtılacak, son derece etkin ve pratik nitelikteki bu yeni iletişim aracının geliştirilmesi için üniversitelerden işbirliği yapmaları ve/veya katılımda bulunmaları istenecektir.

"Kent ve Sanat" Forumu başlıca beş etkinlikten oluşan daha geniş bir projenin bir parçasıdır. (Ayrıntılı bilgi için proje websitesini ziyaret ediniz.)

6-8 Mart 2009 tarihleri arasında bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak ve bu mega kentteki çağdaş kültür hayatıyla tanışmak için Avrupa kentlerinin kültür aktörlerinin yanısıra sanat akademisyenleri ve sanat üniversitelerinin temsilcilerini İstanbul'a davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Saygılarımızla,

Kent ve Sanat Proje Ekibi

Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu, Meclis-i Mebusan Cad. No: 24 Fındıklı, İstanbul (google harita)

Katılım ücretsizdir.

Forum sırasında Türkçe ve İngilizce simultane tercüme olacaktır.

0 yorum: