Değişik derken?

| 3 Mart 2009 Salı


Pardon? Gazete Haber Turk'un nesi değişik? Adını Türk değil Turk yapması mı? İçindeki gereksiz magazin, spor vs. haberlerini ayrı ayrı gazetelerde vermesi mi? Köşe yazarı sıfatını sonradan saçma bir şekilde elde etmiş şarkıcı, piyanist, ev kadını yazarları mı? Yoksa haber niyetine bize gereksiz bilgileri iletmeye çalışması mı? Tek değişik yani sanırım baskı/renk kalitesi, ki onun da pek gerekli olduğu söylenemez. Değişik olan bir şey olmadığına göre, hayırlı olsun bir tane daha gereksiz gazetemiz oldu. Pakize Suda'nın baş sayfa yazarlığı yaptığı, Fatih Altaylı'nın bir Hıncal Uluç edasıyla orta sayfalarda arz-ı endam ettiği, arka sayfa güzelinin ve baş sayfadaki magazin karmaşasının da bittabii unutulmadığı Gazete Haber Turk'un "değişim" kavramını tekrar irdelemesini ve sloganını "değiştirmesini" öneririm. Zira bu kadar iyi ve başarılı bir reklâm ve pazarlama stratejisi uygularken bu kadar kötü bir gazete çıkarmanın hiçbir bahanesi olamaz...

7 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Dediğin gibi aslında bütün bunlar gerçek anlamda belki bir değişimi göstermez. Ama ben haberturku tüm diğer gazetelerden farklı bir yere koyuyorum. Yani zaten diğer tüm gerçek köşe yazarlarını Hürriyet, Milliyet, Taraf, Radikal gibi gaztelerde okuyoruz. Bence bu gaztede de ciddiyeti biraz bırakmanın bi sakıncası yok. Ayrı ayrı gazte vermesi hele ki ''bunlar ek değil de gazete demesi'' biraz saçma olabilir; ama bunları ayrı ayrı çıkartması bir çok insan için avantaj olabilir. Yani spordan ve ekonomiden eğer hoşlanmıyosa elinde kalın bi gazete tutmak yerine daha incesini tutup ama bütün sayfalarını okuyabilmesi daha mantıklıdr. Neyse aslında yazdıktan sonra mantıksız buldum yazdıklarımı sonuçta bu da zevkler ve renkler gibi kişiye göre değişir. son olarak değişimin iyisi kötüsü olmaz diyip sonlandırmak istiorum :))

Unknown dedi ki...

Eheh, değişimin iyisi kötüsü ve gereklisi gereksizi olur. Kaldı ki ben gazete okumak istediğim zaman ciddi ve profesyönel köşe yazarları ve haberler okumak isterim. Bu da ne Hürriyet, Milliyet, Sabah gibi popüler gazetelerde var, ne de Taraf'ta..

Adsız dedi ki...

radikal ya da cumhuriyet nasıl? olmadı gel şu işe el atalım.

Unknown dedi ki...

Radikal'i de pek sevmem, köşe yazarlası vs. bana göre değil, haber kalitesi açısından iyidir ama.
Cumhuriyet zaten benim gazetem, hem içeriği hem köşe yazarları ile gayet beni tatmin ediyor. =)

Adsız dedi ki...

rahatladım :) evet cumhuriyet'te güzeldir

Unknown dedi ki...

Cumhuriyet de. Evet. =)