Erinç Seymen @ Galerist

| 20 Mayıs 2009 Çarşamba

Erinç Seymen "İkna Odası" başlıklı kişisel sergisi ile Galerist'te

Açılış: 23 Mayıs 2009 (Cumartesi): 19.00 - 21.00

Galerist, sanatçı Erinç Seymen’in tuval ve kağıt üzerine yaptığı resimleri ile objelerinin yer aldığı ‘İkna Odası’ başlıklı yeni sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sergi, kanaatlerin inşasında etkili olan otoriter psikolojik unsurları, lider kültü, akıl sağlığı, sefalet, militarizm, cinsiyet kimliği gibi kavramlar bağlamında tartışmaya açan bir anı defteri olma niteliği taşıyor.
İtaatin, adanmışlığın, gönüllülüğün toplumsal hafızadaki çağrışımlarıyla oynayan Seymen, vatandaş, asker, öğrenci, “hasta”, çalışan kimlikleri dahilinde yönlendirilmeye muhtaç bir varlık olmakla karşı karşıya bırakılan bireyin zihninde dolaysız/dolaylı yollardan kurulan baskının izlerini sürmeyi amaçlıyor. Olağan imgelerin masalsı öğelerle kesiştiği İkna Odası; cazibeyle irkilti, dirençle zaafiyet arasında salınım gösteren insan iradesini en yaratıcı ve sert yöntemleri kullanmak suretiyle hizaya sokan okul, ordu, hastane, fabrika gibi kurumların, sağlık, refah, mutluluk vaatlerine karşı bir panzehir olarak sürekli şüphe ve ihtiyatın gerekliliğini esinliyor.

Yapıtlarında malzeme çeşitliliğine koşut olarak, katı bir üslupçuluğun aksine birbirinden çok farklı görsel anlatım biçimlerine başvuran sanatçı, hem çapraşık hikayelerle örülü, emek yoğun kompozisyonlar, hem de sade ve beklenmedik ikonografik hileler kurguluyor.

Sergide, Seymen’in Sloven ikili son:DA ile İstanbul’da ve Maribor’da gerçekleştirdiği video- performansların yanı sıra müzisyen Murat Balcı’yla beraber ürettiği elektro-akustik ses kompozisyonu da yer alıyor.

Detaylı Bilgi İçin:

Doris Benhalegua Karako

dorisbenhalegua@galerist.com.tr

Galerist
İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 311 Kat: 4 Beyoğlu Tel: 212 244 8230 Fax: 212 244 8229

0 yorum: