Point Hotel ve Çağdaş Sanat (!)

| 23 Eylül 2009 Çarşamba


Point Hotel Taksim, Talimhane'nin girişinde yıllardan beri görmeye alıştığımız ve pek sevdiğimiz bir oteldi. Zira kendisi İstanbul 2010, İstanbul Modern ve Fotoğraf Evi gibi birçok kurumun ve oluşumun resmi konaklama sponsoru. Ancak yeni açılan Point Hotel Barbaros İstanbul'da açık arayla en sevdiğim otel oldu diyebilirim. İşim gereği çalıştığım birçok otelin arasında mimari yapısı, dekorasyonu, konuk ağırlaması ve servisi ile bir numaraya yerleştirebilirim. Bienal'e gelen yabancı basının konaklaması sayesinde tanıştığım bu otelde şu anda değişik bir sergi var -pek sergi de sayılmaz aslında ama neyse-.



Beral Madra'nın -ki pek severiz kendisini- küratörlüğünü üstlendiği "Şifre: İstanbul" sergisi (!) Point Hotel ve Çağdaş Sanat adıyla lanse edilen bir birleşmenin altında gerçekleştirilen ilk etkinlik. Bu serginin tam anlamıyla bir sergi olmamasının nedeni sergiye dâhil olan bütün sanat eserlerinin -ki bu sanat eserleri resim, heykel, yerleştirme, video gibi birçok farklı alanda- kalıcı olması. Yani sadece sergi için bu otele yerleştirilmemiş olan bu 230 eser, 25 sanatçının katılımı ve Beral Madra'nın küratörlüğünde seçilmiş ve otelin birçok farklı alanında karşınıza çıkabiliyor. Bütün bu eserlerin tek ortak noktası ise belli: İstanbul.



Özellikle Bengü Karaduman'ın lobideki video çalışması, Volkan Arslan'ın 1. kattaki tabloları ve Serhat Kiraz'ın katlar boyunca devam eden tabloları görmeye değer. İşinizin olmadığı bir gün kalkın Point Hotel Barbaros'a gidin, hem bu sergiyi gezin, hem bir kahvelerini için. Hatta birkaç hafta daha beklerseniz 2. katta açılacak olan İstanbul Modern'in dükkânına da yetişebilirsiniz.

0 yorum: