Beyoğlu : Home Sweet Home

| 16 Kasım 2009 Pazartesi
Beyoğlu'nda bir süredir tuhaf bir hareketlenme var. Bunu zaten çok önceden sezmiş ve yazmıştık. Kafe Pi'nin üst üste şube açması, Arka Sokak'ın Küçük Beyoğlu'na dönüşmesi, Küçük Beyoğlu'ndan sonra peş peşe Tünel'de açılan Kafe Pi Bistro ve Kafe Pi Lounge, bir bütün yaz cuma/cumartesi geceleri önünde kamp kurulan Lokal, Otto'nun ikinci şubesi Otto Sofyalı, Ugly ve Faces gibi taze kanlar..



Tünel'de ardarda açılan bu kafe/bar/restoran trafiğine başkaları da eklendi. Suadiye'den bildiğimiz Mirror'ın yeni şubesini Asmalımescit'te açması Asmalımescit'in geçirdiği dönüşümün başka "kültür"ler tarafından da fark edildiğini gösteriyor. Bir yeni mekân da Şişhane'deki Bilstore'un karşısına açılan Public oldu. Kendisi Beyoğlu mutfak konsepti ile Şişhane'deymiş. Hayırlısı diyoruz.


Galata da bu dönüşümlerden nasibini alanlardan. Aida Pekin, Simay Bülbül ve Ümit Ünal'dan sonra Bahar Korçan'ın da butiğini açtığı Serdar-ı Ekrem, bir süredir canım arkadaşım Suat sayesinde ikinci evim olmuş durumda.

Dönelim tekrar Beyoğlu'na. Senelerdir bildiğimiz, sevdiğimiz, gittiğimiz İndigo'nun arkası bir süredir büyük bir değişime sahne olmakta. Geçen seneden beri arada keyifle eğlendiğimiz İndigo Pub ve Mentha'nın yanına yeni yeni mekânlar açılmış ve açılıyor. Buna da "Sokak Projesi" adını vermişler. Mika Group, ardarda We, alt, Şahika Meyhane, 2/1a, Sinope, MoNoMunDo gibi mekânlar açıyor ve bu mekânlarla bir bütün sokağı ve çevresini değiştiriyor. Bize de buralara gitmek, artık biraz da yeni yerler keşfetmek kalıyor.

0 yorum: