DNArtist : Kişiye Özel Sanat'tan Kişinin Sanata Dönüşmesi

| 13 Kasım 2009 Cuma

DNArtist, "Kendinizi modern çağın en benzersiz sanat eseri olarak görmeye hazır mısınız?" sorusundan yola çıkarak insanların DNA'larından sanat eserleri üretiyor.

DNArtist ekibinin başında ve bu projenin arkasında, tanıdık bir isim var: Selin Atasoy Hartevioğlu. Selin Atasoy Hartevioğlu biyokimyacılar, moleküler genetikçiler, tasarımcılar ve fotoğrafçılardan kurduğu uluslararası nitelikte bir ekip ile DNArtist projesinin ilk adımlarını 2007 yılında atmış. 2008'e kadar yapılan teknik ve artistik araştırmalar, denemeler ve uğraşlar sonucu, 2008'in sonunda proje hayata geçirilmiş. 2009'a gelindiğinde ise DNArtist artık bir proje olmanın ötesinde, sanat ve bilim dünyasnın birleştiği ve bu birleşimin sonucunda "yaşadığımız bu gezegende insanın kendisinden daha benzersiz ne olabilir ki?" sorusuna cevap veren bir platform, yeni bir üretim ve sanat alanı olmuş durumda.

DNArtist'in Türkiye'ye kazandırdığı DNA portreleri bir süredir Avrupa ve Amerika'da birçok modern sanat müzesinde sergileniyor. DNArtist bu sergileme sürecini Türkiye'ye getirirken kendisine özel şeyler de eklemiş. Boyut, çerçeve ve renk gibi konuları da "kişiye özel" ve "kişinin seçimine" bırakan DNArtist, bir yandan modern dünya insanının kendi ekseninde dönen algısını ve ben merkezciliğini ortaya koyarken, bir yandan da kişinin sanat algısını ve sanat-bilim, insan-sanat gibi ikilikler arasındaki dengeleri de değiştiriyor.

Daha fazla bilgi için: DNArtist



0 yorum: