Kafe Pi ve Çağdaş Sanat : Kurumsal Sosyal İçicilik

| 26 Kasım 2009 Perşembe


Gün geçmiyor ki yeni bir sanat inisiyatifi/kollektifi/grubu kurulmasın, bir galeri açılmasın, bir sergi düzenlenmesin.. İstanbul'un çağdaş sanat dünyasına ben bile yetişmekte zorlanıyorum. Zira her gün bir sergi açılışı, bir kokteyl, bir mekân açılışı derken sosyal hayatlarımız açmaza giriyor. Eylül başından beri Bienal sayesinde hayatımıza renk katan bütün galeriler ve sergiler biraz durağanlaştı, sakinleşti derken, sanatla alakası olmadığını düşündüğün(m)üz yerler ortaya sergi haberleriyle çıkar oldu.

Bir süredir amip gibi çoğaldığını fark ettiğimiz Kafe Pi'ler, Küçük Beyoğlu ve Asmalımescit Kafe Pi şubeleriyle yetinmeyip, iki tane Balkan Festivali, bir tanesi santralistanbul'da olmak üzere birkaç tane konser düzenliyip, sponsorluk alanında çoktan faaliyete geçmişlerdi. Ne var ki çağdaş sanatın İstanbul'da son birkaç yıldır bu kadar gelişmesi onların da gözünden kaçmamış ve en eski Kafe Pi olan Kafe Pi Taksim Rock Bar'ın giderek azalan müşteri sayısını da bir nebze olsun tekrar arttırabilmek için çağdaş sanattan yararlanmaya karar vermişler. Pek de yerinde bir karar olmuş.

Sevgili arkadaşım Çağla Mısırlı'nın "SIZ'In -i hali" sergisi de işte bu yerinde karar sonucu Kafe Pi'nin Taksim Rock Bar'da 4 Ocak 2010 tarihine kadar ziyarete açık. Açılış kokteyli ise 4 Aralık'ta 18.00'de. Sosyal hayat haritamıza bir iğne daha takalım.

0 yorum: