Deniz Palas! Hoş geldin(k)!

| 24 Aralık 2009 Perşembe


Pek sevgili vakfımız İKSV, en sonunda uzun bir bekleyişin, dedikoduların, beklentilerin ardından Aralık ayının son haftalarında yeni binası Deniz Palas'a taşındı. Bu taşınmayla beraber büyük bir hareketlilik kazanan Şişhane, aynı zamanda bizim keşiflerimizin ve öğlen yemeklerimizin de merkezi hâline geldi. Bakalım zaman bize ne gösterecek, Cihangir ve İstiklal Caddesi'nden Tünel ve Şişhane'ye kayan kültür-sanat / eğlence hayatı İKSV ve Deniz Palas ile nasıl bir ivme kazanacak...

Bir de bu taşınma hikâyesini İKSV'nin kelimeleri ile görelim:

"İKSV taşındı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 15 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü Beyoğlu'ndaki Luvr Apartmanı'ndan İstanbul'un bir başka tarihi binasına, Şişhane'deki Deniz Palas'a taşındı. Yirminci yüzyılın başlarında mimar Georges Coulouthros (Yorgo Kulutros) tarafından, Art Nouveau stilinde inşa edilen Deniz Palas bundan böyle, 37 yıldır festivalleri ve etkinlikleriyle İstanbul'un kültür ve sanat yaşamını zenginleştiren İKSV'ye ev sahipliği yapacak.

İKSV'yle yeniden yaşam bulan 4.200 metrekare büyüklüğündeki yedi katlı Deniz Palas Apartmanı, Ocak ayından itibaren, vakıf ofislerinin yanı sıra, binayı sanatseverler için bir buluşma merkezi haline getirecek farklı mekânlara da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Binanın giriş katında, tasarım ve sanat tutkunlarının çok özel armağan alternatifleri bulabileceği yepyeni bir adres, İKSV Tasarım dükkânı yer alacak. Borsa yönetiminde hizmet verecek olan "Peralı" adlı kafe de binanın giriş katında açılacak.

Deniz Palas'ın giriş ve birinci katında yer alacak performans merkezi "Salon", oturmalı 250, ayakta 600 kişilik kapasitesiyle klasik, caz, rock, alternatif ve dünya müziği konserlerinin yanı sıra tiyatro gösterileri, çocuk etkinlikleri, panel ve konferanslara da ev sahipliği yapacak.

Binanın en üst katı ile terasında Borsa tarafından işletilecek Deniz Palas Restoranı'nda İKSV'nin yeni binasına gelen konuklar, İstanbul'un en güzel manzaralarından birinin tadını çıkarabilecek. Uzun yıllar İKSV'nin Mütevelliler Kurulu Başkanlığını üstlenmiş olan soprano Leyla Gencer'in müzesi de Mart 2010 tarihinden itibaren Deniz Palas'ın beşinci katında yer alacak. Tüm bu özel mekânlarla birlikte yirmi iki sanatçının yapıtları İKSV'nin yeni binasını baştan aşağı sanatla dolduracak.

İKSV'nin Deniz Palas'a taşınması, bir sanat kurumunun yeni bir binaya yerleşmesinin yanında, İstanbul'un özgün kimliğinin korunmasına ve kentin kültür-sanat yaşamına yapacağı katkılar açısından da büyük önem taşıyor. İKSV, yeni binasında İstanbul'un kültür ve sanat yaşamına yepyeni renkler katmaya hazırlanıyor."


0 yorum: