"bilinçaltı"na farklı bir yaklaşım

| 13 Ocak 2010 Çarşamba
Kadıköy'ün Beyoğlu'na alternatif bir kültür-sanat ve eğlence merkezi olduğunu/olacağını daha önce belirtmiştik. Galeri konusunda Mtaar ile adılan adımlar 6:45 ile devam ediyor. Kadife Sokak'ın zaten önceden beri bir çekim merkezi olduğunu biliyoruz. Gitar Kafe, Kargart, Arka Oda; bu sokağın Rexx'in önündeki "emo"lar ve sokağın içindeki "metalci"ler ile anılmasının önüne geçecek güzel etkinliklere sahip yerler.

Kadıköy, her zaman için Beyoğlu'ndan farklı olmuştur. Beyoğlu herkesin gittiğidir, Kadıköy genelde sadece Anadolu yakasının uğrak yeridir. Beyoğlu daha züppedir, Kadıköy bizdendir. Kadıköy Ali Usta'sı, Rexx Sineması, Kadife Sokak'ı, Süreyya Operası, vapuru, konservatuarı ile içimizden biridir.



6:45 de bu içimizden biri olma özelliğinin farkında olan bir galeri olarak içimizdeki sanatçılarla bizi bir araya getiriyor. Aralarında Dünya Atay, Ece Gökalp, Sadi Güran, Kaan Sezyum, Erkin Gören, Aylin Güngör gibi yakından tanıdığımız isimler de var. Bu isimlerin "biliçaltı" konulu resim, fotoğraf ve illüstrasyon gibi işlerini görmek ve 6:45'te "bilinçaltı"nızda bir yolculuğa çıkmak için mutlaka Kadıköy'e geçin. Hatta geçerken vapura binin, çay-simit-martı keyfi yapın, Ali Usta'da dondurma yiyin, Kadife Sokak'ta biraz gezinin, Altıyol'da bir tur atın..

4 yorum:

dikkatsiz okur dedi ki...

kadıköy'ün beyoğlu'ndan en büyük farklarından biri, kendini saklaması. hiçbir yer bilmeden kadıköy'e gelen biri sokakta dolaşır dolaşır ve sıkılıp gider muhtemelen. ama kesinlikle keşfe değer bir yer. gerçi ben bu içine kapanıklıktan büyük haz duyuyorum, keşfedilmeden kalsa da olur, biz bize iyiyiz :)

Unknown dedi ki...

Ben de gerçekten çok seviyorum Kadıköy'ü, her tarafında ayrı bir gizem ve dinginlik var..

Alessia Wenders dedi ki...

tavsiyeler için tesekkürler yarın denemeye başlayacagım ;)

Unknown dedi ki...

Süper! Bence çok güzel olacak..

Yarın işim olmasa ben de gelmek isterdim.. =)