XL'de bir değişim var...

| 5 Ocak 2010 Salı


İstanbul'un en geniş, en ferah, en özgün, en güzel gay barı XLarge, muhtemelen pek de iş yapmadığından dolayı bir konsept değişikliğine gitmiş ve bunu da çok ironik ve hatta komik bir şekilde İstanbul'un 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olmasına bağlamış. Aslında bu bağlamda Elhamra Pasajı'nın öneminin de altı çizilmiş, ancak bu da bir şekilde yeterli olamamış.

Aslında XLarge gerçekten çok büyük, ferah ve içerisinde birçok farklı etkinlik yapılabilecek niteliğe ve kapasiteye sahip bir alan. İki katlı mekânda konserden tiyatroya, danstan performansa kadar birçok farklı etkinlik gerçekleştirilebilir. XLarge yöneticileri de bunu fark etmiş olacaklar ki alanı sadece bir "gay bar" olarak kullanmak yerine var olan -eldeki- mekânı "Taksim'in sıradışı konser mekânı açılıyor." duyurusu ile yenilemişler, değiştirmişler.

XLarge bu değişimle beraber başlattığı konser serisinin ilkini Nil Karaibrahimgil ile düzenliyor. Daha önce "Seviyorum Sevmiyorum" klibini de burda çeken Nil Karaibrahimgil 15 Ocak'ta XLarge'da sahne alıyor. Daha sonra ise Murat Boz, Burak Kut, Yalın, Özgür, Hande Yener ve Sertab Erener gibi isimler bu sahneyi dolduracak.
Üstelik bütün bu konserler GNL Entertainment'ın işbirliği ile gerçekleşiyor.

XLarge'ın bu dönüşümüne müşteri kitlesi nasıl adapte olur veya yeni müşteri kitlesi yaratılır şimdilik bilmiyorum, ama bu konserlere gidip görecek ve deneyimleyeceğiz...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

nil K. en homofobik insanlardan biri, hiç uymamış

Unknown dedi ki...

Hmm, muhtemelen gay bar konseptini tamamen bırakıyorlar, o yüzden pek sorun etmemişlerdir.. Ama Nil'in homofobik olduğunu saymıyorum, zira Kemal'le çalıştı/çalışıyor.

apollo boy dedi ki...

Nil'in homofobik olabileceği ihtimalini nedense hiç düşünemiyorum. bilmem çok uzak ihtimal gibi geldi, ya da kemal'le çalışmasına rağmen bir ikiyüzlülük mevcut

6 6 dedi ki...

Nil'in homofobik olduğu düşünceniz nerden kaynaklanıyor merak ettim? Kaçırdığım bir haber mi var acaba?

Unknown dedi ki...

Ben de merak ettim valla.. =)

Vehbi dedi ki...

Londra'da da G-A-Y gibi mekanlarda Sophie Ellis Bextor, Kylie, Katherine Jenkins gibi isimler sahne aliyor; ama buranin gay bar oldugu unutturulmaya calismdan. "Siradisi konser mekani" gay bir mekan slogani degildir, elbetteki straightlere acik olmasinda problem yok, her yer Tek yon gibi olmak zorunda degil. Ama sanirim anlatabildim demek istedigimi, XLarge, Gay bar konseptinden yavas yavas uzaklasmak istiyor anlasilan.