tasarla vitrini, götür parayı!

| 17 Şubat 2010 Çarşamba


"Pierre Cardin'in 2010 - 2011 Sonbahar - Kış vitrinini üniversite öğrencileri tasarlayacak. 'Vitrine de Pierre Cardin - Vitrin Tasarımı Yarışması'nda ilk 3'e giren tasarımlar Pierre Cardin mağazalarının vitrinlerine uygulanacak, tasarımcılara da toplam 14 bin TL para ödülü verilecek.

Pierre Cardin'in Türkiye genelindeki üniversitelerin güzel sanatlar ve mimarlık fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik düzenlediği 'Vitrine de Pierre Cardin ? Vitrin Tasarımı Yarışması'nın ilkine başvurular başladı. Bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü işbirliğiyle düzenlenen yarışmada ilk 3'e girenlere para ödülü ve başarı belgesi verilecek; tasarımları da Pierre Cardin'in belirlenen 3 mağazasının vitrinlerinde birer ay süreyle uygulanacak. Başvuruların 28 Nisan'a kadar kabul edileceği yarışmada birinciyi 8 bin, ikinciyi 4 bin, üçüncüyü de 2 bin TL para ödülü bekliyor.

Yarışmaya Türkiye'deki tüm üniversitelerin güzel sanatlar ve mimarlık fakültelerinin tekstil ve moda tasarımı, sahne-dekor-kostüm, endüstri ürünleri tasarımı, mimarlık ve iç mimarlık bölümlerinde eğitim görmekte olan lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabilecek. Projeleri, Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, MSGSÜ Öğretim Üyeleri Prof. Bengi Bugay ve Prof. Dilek Alpan, moda tasarımcıları Gamze Saraçoğlu ve Sadık Kızılağaç, moda yazarları Melis Alphan ve Hande Öngören, ünlü fotoğrafçı Nihat Odabaşı ve koreograf Uğurkan Erez'in de aralarında bulunduğu jüri değerlendirecek.

Ayrıca Aydınlı Grup yöneticileri, 25 Şubat Perşembe günü saat 13.30'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu'nda düzenlenecek toplantıda, yarışmaya katılacak adaylara sözlü bilgi verecek.

Başvuruların 28 Nisan'a kadar kabul edileceği yarışmada jüri, 10 finalisti belirleyecek ve finalistler 2 hafta içinde projelerinin maketlerini hazırlayacak. Mayıs ayında yapılacak ödül töreninde ise jüri üyeleri maketler üzerinden ilk 3 tasarımı seçecek. Birinci seçilen katılımcıya 8, ikinciye 4, üçüncüye de 2 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca finale kalan tüm katılımcılara, Aydınlı Grup ve MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü'nden ortak bir başarı belgesi verilecek. Finalistler arasında ilk 3?ü oluşturacak tasarımlar, Pierre Cardin'in belirlenen 3 mağazasının vitrinine birer ay süreyle uygulanacak.

'Vitrine de Pierre Cardin - Vitrin Tasarımı Yarışması' için bir de web sitesi hazırlanmış. www.vitrinedepierrecardin.com adresli sitede yarışmayla ilgili tüm detaylar, katılım şartları ve başvuru formları yer alıyor. İlgilenen öğrenciler ayrıca Aydınlı Grup (www.aydinli.com.tr) ve MSGSÜ?nün (www.msgsu.edu.tr) web sitelerinden de detaylı bilgilere ve başvuru formlarına ulaşabilecek."

0 yorum: