Sanat Limanı açıldı!

| 28 Haziran 2010 Pazartesi


İstanbul 2010 AKB Ajansı, çalışmalarına devam ediyor. İyi de yapıyor. 6 ay geçmiş olmasına rağmen 2010 hakkındaki söylentiler, konuşmalar, tartışmalar bitmedi, İstanbul İstanbul olalı bu kadar zulüm görmedi bile deniliyor. Denilsin. Ancak ortada olan biten güzel şeyler de yok değil.

Karaköy Liman İşletmeleri'ne bağlı Antrepolar, son birkaç senedir Bienal, Artİstanbul, Absolut Partileri, Adidas Street Party vs. derken gittikçe popülerlik kazandı. Bu Antrepolar'dan 5 numaralı olanı ise kalıcı ve kamusal bir sanat mekânı olması amaçlanarak İstanbul 2010 AKB Ajansı tarafından Sanat Limanı adıyla açıldı.



Bu "kamusal sanat mekânı" 19 Haziran'da dört sergiyle açıldı. Ancak bu mekânla ilgili birtakım sorular da sergilerle beraber geldi. Bu mekânda kimlerin sergiler olacak? Bu karar ve takip süreci nasıl izlenecek? Bu sergiler neye göre seçilecek? Bu sergilere kimler karar verecek?



Bir de şöyle bir şey var ki; bu Sanat Limanı alınan duyumlara göre 2010 sonuna kadar İstanbul 2010'a tahsis edilmiş. Eğer 6 ay sonra geri alacaklarsa neden böyle bir anlaşma yapıldı? Bütün bu proje ve süreç 6 ay için mi düzenlendi? Bekleyip göreceğiz sanırım.

0 yorum: