Morphing Archetypes

| 30 Eylül 2010 Perşembe

Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı eğitimcilerinden Hakan Gencol ve Erdem Akan’ın tasarım süreçlerinde yaratıcı işbirliği ihtimallerini araştırmak için başlattığı projenin ilk çıktısı, bu yıl 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Eski Galata Köprüsü’nde düzenlenecek olan İstanbul Tasarım Haftası’nda (IDW) sergileniyor. Morphing Archetypes adlı serginin sponsorluğunu Arçelik ve maybedesign üstleniyor.
 
Cooperative Project, Türkiye’de tasarım alanında isim yapmış yedi tasarımcıdan kurulu: Erdem Akan, Ümit Altun, Murad Babadağ, Hakan Gencol, Meriç Kara, Derin Sarıyer ve Kunter Şekercioğlu. Projenin ilk çalışması olan Morphing Archetypes ise, bu yedi tasarımcının yedi ayrı obje üzerinde arketiplerden başlayarak sırayla yaptıkları müdahaleleri ve bu objelerin dönüşüm öyküsünün, bir bilgisayar animasyonu aracılığıyla anlatımını içeriyor.
 
Türkiye’de ve dünyada ilk kez denenecek bir yaratıcılık yöntemini gözler önüne serecek olan Morphing Archetypes sergisi, yaratıcılığın sonuç üründen bağımsız, sonu olmayan bir süreç olduğuna dikkat çekmeyi hedefliyor.

0 yorum: