Contemporary İstanbul : The New Art Destination

| 26 Kasım 2009 Perşembe


Eylül'den beri içimiz dışımız çağdaş sanat oldu. Ha bunu elbet bir şikayet unsuru olarak söylemiyorum. Elbet ki bu durumdan yeterince memnunuz. Bir sergiden öbürüne koşarken, aynı akşama koyulan açılışlar ve iki hafta süren ve gezmeyi imkânsız kılan sergilerden sonra, Contemporary İstanbul bizi yine bir araya getiriyor.

Lokasyon uzaklığı ve okul/iş yoğunluğu nedeniyle bu sene kaçırdığım Artist'e üzülürken, Contemporary İstanbul barındırığı galeriler, sanatçılar, bilimum partiler ve etkinlikler ile beni kendime getirdi. Zira Akbank Private Banking'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Contemporary İstanbul'da yok yok. Her güne birkaç kokteyl, parti, konferans, dinleti ve konferans koyan sevgili Contemporary İstanbul ekibi yine bir elimizde Moleskine, diğerinde içki kadehi bizi ordan oraya sürükleyecek gibi gözüküyorlar. Bir şikayetimiz yok pek tabii. Ayda yılda bir -hatta yılda sadece 4 gün- olan bir etkinlik için bu kadar yorulmaya ve koşturmacaya değer.

Contemporary İstanbul'un bu sene başlattığı ve artık yıl içine yayma kararı aldığı özel projelerin ve etkinliklerin ilkini daha önce burda duyurmuştum. Alexander Berg'in One Shot'ını da İstanbul Metrosu'nda heyecanla bekleyerek izlemiştik. Bu özel projeler ve yan etkinliklerle Contemporary İstanbul, kültür-sanat yaşamımıza yeni bir soluk getirmekle kalmıyor, birçok yurtdışı menşeili galeriyi ve sanatçıyı da ayağımıza kadar getiriyor. Eylül ayında Bienal ile başlayan çağdaş sanat heyecanımız Aralık ayında Contemporary İstanbul ile doruk noktasına ulaşıyor.

Contemporary İstanbul'un bu yılki en merak edilen bölümleri, benim için hiç şüphesiz Yeni Ufuklar'ın bu seneki konuğu Suriye ve Rumeli Salonu'nun Art from Berlin köşesi. Bunun dışında Hasan Bülent Kahraman ve Başak Şenova gibi isimlerin konferansları CI Dialogues kapsamında dinlenmeli.

Son yıllarda Bienal'in ve birçok müzenin çocuklar için düzenlediği sanat turları, özel projeler ve atölyeler Contemporary İstanbul'da da unutulmamış. Akbank Private Banking sponsorluğunda çocuklar için ayrılan bir alanda boyama ve kolaj yapacak olan çocuklar -ki her an aralarına katılabilirim- ayrıca özel rehberlerle bir sergi turuna da katılacaklar. Üstüne üstlük bir de Akbank Private Banking'in hazırladığı sanat tarihi kitabı da hediye edilecek. Bu zamanda çocuk olmak varmış..

Sonuç olarak heyecanla beklediğimiz Contemporary İstanbul, bu sene de bizi fazlasıyla tatmin edecek gibi gözüküyor.

0 yorum: