2010'a "görkemli" açılış...

| 10 Ocak 2010 Pazar

16 Ocak yaklaşırken 2010 açılışına dair haberler de sırayla çıkmaya başladı. 2010'un resmi web sitesindeki habere göre 2010'un açılışında bizi Tarkan, Nil Karaibrahimgil, Kıraç ve Zara eğlendirecekmiş, Bağcılar ve Pendik'ten bunları canlı izleyebilecekmişiz, ayrıca balon ve ateş gösterilerinin yanısıra Yekta Kara'nın hazırladığı sahne şovları da olacakmış. Bayağı görkemli olacak yani. O gece ne yapsak, hangi meydanda ne izlesek bilemeyeceğiz...


"Açılış kutlamaları, Haliç Kongre Merkezi’nde uluslararası ve ulusal protokol ve davetlilere yönelik olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün teşrifleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek açılış seremonisiyle başlayacak. Geceye Avrupa Birliği ülkelerinden ve Türkiye’ye komşu diğer ülkelerden Bakanlar ve kültür-sanat alanlarında üst düzey bürokratlar katılacak. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanın kutlamaları başlatmasıyla altın boynuz Haliç unutulmayacak bir havai fişek ve ışık gösterisine ev sahipliği yapacak. Haliç’teki bu gösteri Taksim, Kadıköy, Sultanahmet, Beylikdüzü, Pendik ve Bağcılar’daki kutlama merkezlerindeki dev ekranlardan izlenebilecek.



Haliç’teki tören, koreografisi Yekta Kara tarafından gerçekleştirilen özel bir sahne performansıyla devam edecek. Dansı, operayı, şiiri ve unutulmaz ezgileri içerecek, alanının önde gelen isimlerinin sahneye koyacağı performans tam bir saat boyunca seyredenlere unutulmaz anlar yaşatacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kutlamaları gece boyunca eş zamanlı olarak kentin farklı noktalarında İstanbullular ile ünlü şarkıcı ve grupları, yerli ve yabancı gösteri topluluklarının özel performanslarını buluşturacak. Megastar Tarkan, Mor ve Ötesi, Mercan Dede, Nil Karaibrahimgil, Kıraç ve Zara İstanbullularla meydanlarda buluşacak. Gecenin en unutulmayacak anları arasında Taksim Meydanı’nda Tarkan konserinin hemen öncesinde gerçekleşecek ateş gösterisi ve Kadıköy Meydan’ındaki dev balonların gösterileri yer alıyor."

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili saray soytarısı Tarkan şimdiden sitesine bannerı koydu.

http://www.hitt.com.tr/

Unknown dedi ki...

Ah, çok eğlenceli..