Converse? Tekrar?

| 5 Nisan 2010 Pazartesi
Converse'in 2000'lerde dirilmesi benim lise dönemime denk gelir. Ben dahalisenin başındayken sadece ortaokulda Converse giyen insanların liseye giydiği bir ayakkabı iken, Nike'ın satın almasıyla her türlü rengi, saçma baskılı modeli, uzunu, kısası, fermuarlısı, cırtcırtlısı ve bilimum türevi üretilen Converse'in yine lise döneminde, o dönem "tiki" diye adlandırdığımız bir grup içerisinde beyazının moda olmasıyla en şaşalı günlerini yaşadığı söylenebilir. Elbette ki bu beyaz Converse modası da geçti. Buffalo, Cat, kırmızı Puma, Harley Davidson ve UGG gibi. Bir süre herkesin ayağında, bir ay sonra kimsede yok. Ancak benim Converse'e veda etmem pek de kolay olmadı. Hâlâ dolabımda beş çift bulunurken ve bunları nadiren giyerken, Süt Kutusu'nda bu çifti görmem, eski Converse'lerime duyduğum özlemi hatırlattı. Ryusaku “sak” Hiruma tarafından tasarlanan bu çift, 600 dolar gibi pek "makul" bir fiyata satıldığına ve almam pek mümkün olmadığına göre, eski Converse'lere geri dönüş vakti gelmiştir.


3 yorum:

M.Kosher dedi ki...

ahah lütfen listende eksik var.DKNY!
Gecen gun cok ozledigim lacivert converselerimi cok fazla giymek isteyip buna cesaret edememistim, megerse vakti gelmis.
600 ne abi, hedef kitlesini cok merak ettim su an.

Unknown dedi ki...

DKNY? Nesi modaydı, ben hatırlamıyorum pek..

Eheh, hedef kitlesi belli, ama Converse'leri geri çıkartma vakti gelmiş..

M.Kosher dedi ki...

Tam kırmızı pumaların oldugu donemin sonuna yaklasırken cok populerdi. Bir bot, bir pabuç modeli vardı. Deriden satardı.
Vay be yıllar gecmis =)