Body Worlds @ Antrepo!

| 7 Haziran 2010 Pazartesi


"Dünyaca ünlü BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü sergisi, 11 Haziran 2010 tarihinde ilk kez İstanbul’da açılıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleşen sergi, THEPARTNERS ile serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını yapan İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle sunuluyor.

İnsan vücudunun zarif formunu keşfedip, stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığını gösteren BODY WORLDS sergisi, ziyaretçilerin insan bedeninin iç alanlarını ve dış oluşumunu keşfetmesini sağlıyor. Alman bilim adamı Gunther von Hagens tarafından “plastination” denilen bir yöntem ile çürümez hale getirilmiş olan 200’den fazla insan bedeni parçasının sergileneceği BODY WORLDS’te kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi, bozulmamış haliyle sunuluyor.

İlk kez 1995 yılında sergilenen BODY WORLDS, bugüne kadar 60’tan fazla ülkede, 30 milyondan fazla ziyaretçiye ulaştı. Andre Agassi’den Jennifer Aniston’a, Nicole Kidman’dan Tina Turner’a kadar birçok ünlünün, dünyanın farklı şehirlerinde izlediği bu sergi, benzersizliği ile diğer sergilerden farklı olarak insanın kendi vücuduna bakış açısını değiştiriyor. İnsanın kendiyle karşı karşıya kalmasını sağlayan unutulmaz bir deneyimi ortaya koyan BODY WORLDS sergisi, vücutlarını bağışlayan kişilerin bedenlerinin ve iç organlarının halka sunulduğu tek insan anatomisi sergisi niteliğini taşıyor."


Sergiyle ilgili detaylı bilgi için: www.bodyworlds-istanbul.com

2 yorum:

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

sergiye giderseniz lütfen fotoları bizimle paylaşın, çok güzel görünüyor inan çok merak attim

Unknown dedi ki...

Tamamdır, tabii ki. =)